Csirke jégcsapretekkel
- 8 csirkeszárny
- 800g jégcsapretek
- 100g reteklevél
- 5 kanál szójaszósz
- 2 kanál cukor
- 2 kanál mirin
- 1dl szaké
- salátaolaj
A csirkeszárnyak végét vágd le. A retket hámozd meg és vágd 2 centis karikákra. Ráérősebb japánok le szokták kerekíteni a korongok éleit.
A felforrósított olajban pirítsd meg a csirkeszárnyat, majd a retket. Amikor egyenletesen megpirult, öntsd fel egy kevés vízzel. A keletkező habot szűrd le. 5-6 perc főzés után add hozzá a fűszereket, majd alacsony lángon párold tovább. Addig főzd, amíg a szósz besűrűsödik.
A retek levelét sós vízben főzd puhára, majd vágd 4-5 centis darabokra, ezzel díszítsd a csirkét és a főtt retket.